tirsdag den 18. september 2012

Den forsømte overblomstrede cottage-have-stil-blonde-flødeskums-agtig-sukred-hysterisk-romantiske østrogenhave

Men jeg elsker det!

Alt har drejet sig om at få gjort Badeanstalten færdig de sidste par måneder, så bloggen har ligget et stykke nede på prioritetslisten. I får billeder af Badeanstalten inden længe, men først et indlæg om hvad min have har at byde på lige nu. Det bugner derude og jeg glæder mig til at jeg snart kan høste frø fra nogle af de mange sommerblomster.

Her står jeg midt under pergolaen og kigger ind i Den Engelske Have. Lavatera 'Barnsley' som min mor har lavet 3 styks af til mig sidste år, væver sig ud mod stien. Næste år bliver der tilføjet flere i dette rum. Derudover er der en masse Verbena 'Polaris' og den må jeg have igen. Den er så yndefuld og den har passet så fin sammen med Nyserøllike, Achillea ptamica. Fine pastelfarver! 

Her er jeg trådt nogle få skridt bagud...

...og meget længere tilbage, næsten helt ned for enden af Prinsessestien, stadig med kameraet rettet mon Den Engelske Have og Purpurhaven. Jeg ville bare lige vise et af de mange lange kig i min have :O)

Duftliljer må jeg også have mange mange flere af næste år, de er så fine og jeg må ud og tage flere billeder af dem. Nu har jeg jo heldigvis fået mere tid til blandt andet at blogge, ordne have og tage på besøg, så I hører mere fra min overblomstrede cottage-have-stil-blonde-flødeskums-agtig-sukred-hysterisk-romantiske østrogenhave, citat Keld Slot ;O)
Må I alle have en fantastisk tirsdag :O)

36 kommentarer:

 1. Fantastisk overskrift! :) Og sikken en smuk have - du har da virkelig tæft for at få haven til at se godt og frodig ud. Tænk, at det er en septemberhave, du viser på billederne - wauw!

  Jeg synes, at en stor del af planterne i min have ligger og vælter ind over hinanden (også selvom jeg har givet en del af dem stativer om livet), men det er nok konsekvensen af "krudtjord", hvor en del af planterne bliver ekstra (unaturligt?) høje.

  Fin, fin have du har :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :O) Vi har altså også noget fantastisk godt jord her på Mors. Jeg gøder kun i foråret og det er rigeligt fint.

   Slet
 2. Tak søde Marlene, for dine dejlige billeder og fordi du fandt en fin og sober måde at bruge Kjeld Slots ud-i-et-sætning, som jeg har tænkt meget på........ og ikke fundet en fin vinkel at bruge den i.
  Jeg kan lide mange forskellige havetyper - ser meget på de enkelte rum i en have som små landskaber og mærker efter den oplevelse som rummet giver. Jeg er fuldstændig forlibt i din have og fuld af beundring over så gennemført den er i stilen og jeg ville ønske at jeg selv havde energien til at lave mine blomsterbede større.
  Jeg kan godt forstå at du elsker det, for fanden hvor er det smukt og hvor må det være fantastisk at træde ud i hver dag:0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sober er nemlig lige ordet. Man kan jo godt have en mening om noget uden at tilsvine. Synes der manglede forståelse for vores forskellighed og er da sikker på at vi dyrker haver der tilfredsstiller os selv og ikke andre. Min moder har lært mig, at er der ikke noget pænt at sige, så må man tie stille!
   Jo jeg elsker min have og det er fantastisk at træde ud i den, men hold nu op jeg er bagud med lugning, klipning und so weiter...pga Badeanstalten ;O)))

   Slet
 3. Meget smukt og godt fyldt op må man sige.( tror jeg kan se hvem der er din inspirator :O) )

  Hilsen helle

  SvarSlet
 4. Jeg elsker din stil, og den vinkel du har på cottagestilen. Det er meget inspirerende, og her er virkelig noget at hente :-)))

  SvarSlet
 5. Hej Malene.Kan kun gentage Lisbets ord.Det er da en fantastisk frodig have.
  Der skal megen energi til at anlægge og holde sådan en stor have
  Flotte pergulaer du har,dem kunne jeg godt tænke mig i min have.
  Vi er også igang med tre nye bede.Har lige flyttet en opstammet
  parykbusk og en stor rhodo.Men nu regner det.ØV!
  Rigtig god dag til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette :O) Ja der er nok at holde i sådan en stor have, men jeg har et MEGET afslappet forhold til ukrudt, så jeg render altså ikke rundt og hiver ukrudt op 24-7 :O)
   Og god dag til dig Jette

   Slet
 6. Det er jo en drømmehave du har, jeg er vild med cottagestilen og blomsterfrodigheden.
  Skønne kig ned igennem stierne.
  Hav en dejlig dag :-)
  Kh
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og de ER plads til forbedringer hist og pist. Har nogle områder der skal kigges kraftigt på her i efteråret :O)Når energien er vendt tilbage....:D

   Slet
 7. Rigtig godt overskrift! Jeg synes at din have er flot og ikke for meget feminin. Søde og skønne farvekombinationer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Måske fordi vi bruger sort træværk?? :)))

   Slet
 8. Sikken en vidunderlig have, er også helt vild med cottage stilen :)( Min egen have , er det dog ikke)Endnu, måske ;)
  Super flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at vi er så forskellige :o) Jeg bliver nu nemt inspireret af noget fra en have i anden stilart, kunsten er jo bare at tilpasse det i ens egne omgivelser. Bare??? :D :D :D

   Slet
 9. Pikant lille overskrift du har fundet frem til idag ;o). Det ser da bare hammer flot ud i din have, sikke en frodighed, glæder mig til at se den færdige badeanstalt ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja jeg synes lige at jeg ville finde en lille nem hurtig mundret sætning :D

   Slet
 10. Jeg vil også have en; overblomstret cottage-have-stil-blonde-flødeskums-agtig-sukred-hysterisk-romantiske østrogenhave Marlene :-D
  For jeg er SÅ vild med din have.
  Virkelig smuk stemningsfuld have du har.
  Knus Marianne :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal du nok få Marianne....husk min have er snart 8-9 år gammel. Nogle dele af den i hvert fald, men en af hemmelighederne er MASSER af sommerblomster og dahliaer. Knus :O)

   Slet
 11. Jeg tror også at Lisbeth taler på mine vegne... :)

  Godt at se nyt fra din have, vi har da savnet dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. ;O) Jeps, tænkte nok jeg ikke var den eneste der havde luret lidt på den sætning :D Ja det er ikke meget jeg har været på bloggen, men bare rolig jeg har nået at læse jeres indlæg rundt omkring, men havde ikke så meget tid til at skrive hos jer :O)))

   Slet
 12. Det ser sørme godt ud med flødeskum og det hele. Din fine lyserøde ponpon dahliaer er jeg vild med. Pergulaen gør virkelig noget særligt der i baggrunden, det ser fint ud.
  Den plante med de store blade, som ses på flere billeder, hvad er det?
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth :O) Planten med de MEGET store blade og en højde på mellem 150 cm og 200 cm hedder Nicotiana tabacum. Den er super flot og sneglene har slet ikke opdaget den;D

   Slet
  2. Den er godt nok spændende, selvom den kun er etårig. Og at sneglene ikke vil have den er et stort plus. Er du med på frøbyt? Jeg har Marieklokker, de vil passe fint hos dig.

   Slet
 13. Hej Marlene

  Hvor er det skønt at se dig på bloggen igen. Du har været savnet med alle dine fantastiske og livbekræftende indlæg fra din skønne have. Man bliver altid i rigtig godt humør når man se de dejlige og skønne billeder du disker op med.
  Men jeg har også fuld forståelse for at tiden ikke har været, der er jo trods alt, meget andet der skal gøres.
  Jeg håber der har været tid til at tage billeder fra dette paradis igennem sommeren, så der venter os en masse dejlige oplevelser her igennem efteråret.
  Jeg må jo tilstå at jeg er ligeså forhippet i din have stil, som især Lisbeth giver udtryk for. Men er også klar over at der virkelig skal lægges store kræfter i for at få denne drømmehave og det ikke hjælper at sove 23 timer og kun være derude i 1 timer hihi.

  God dag til alle I andre HAVETOSSER ude i landet.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia :o)
   Der er taget masser af billeder af haven, Så mon ikke det bliver til et indlæg eller to senere.
   Ja det er ikke nemt at nå alt det man gerne vil, der er jo andet i livet end have...Oh really??? :D
   Og tak for dine dejlige roser :))) Knus

   Slet
 14. Hej Marlene.
  Dejligt at se lidt til dig igen. Ja, romantikken blomstrer bare overvældende hos dig. Skønne proppede bede du har, dem er jeg ret misundelig på. Skøn marmelukærmebusk. Og ingen er da i tvivl om hvor du får den største inspiration fra. Men du formår alligevel at gøre det personligt, og det synes jeg er vigtigt for oplevelsen af en skøn have. Jeg synes det er dejligt med overblomstrede cottage-have-stil-blonde-flødeskums-agtig-sukred-hysterisk-romantiske østrogenhaver. Men det bliver helt klart flottest, hvis man også lytter til Kjeld Slot og andre kloge hoveder, og tænker på rum, kig og linier i haven. Ellers kan det hurtigt blive for rodet og uden idé. Men det lykkes også ret godt hos dig, at dømme ud fra dine skønne billeder. Dejligt at høre du får mere tid igen nu. Jeg glæder mig til at høre mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig Malene, det var heller ikke min pointe :)))
   .. man skal bare huske at vi alle er meget glade for vores haver og at vi dyrker den for vores egen skyld. Det kan være at Fru. Jensen er 100 procent tilfreds med hendes have, også selvom der ikke er lange kig, gode rum og fikspunkter. Det må være det vigtigste. Der skal være plads til alle og gerne uden at nedgøre og være smagsdommer for hvad der er rigtigt og forkert.
   Bare det....:O)

   Slet
  2. Hej Marlene.
   Ja, jeg er helt enig. Selvfølgelig skal der være plads til forskellighed. Alt andet ville være dødkedeligt. Det er jo netop også det der gør det spændende at besøge hinanden rundt i haverne og på bloggene. Jeg tror aldrig jeg har set et andet havemenneskes have, uden at blive inspireret af et eller andet. Min intention var ikke at gøre mig til smagsdommer, bare at give udtryk for min egen smag. Det vigtigste er haveglæde og havedrømme for hver enkelt. Helt klart.

   Slet
 15. Hej Marlene
  Skøn have du har,.....med det HELE .... vital og frodig. Lissom dit indlæg her og med skjult hint til mig og mine udgydelser.
  Jeg holder af slag i havebolledejen, ingen har ret og kun få tager fejl,(Jeg mener: vi kan gøre som vi vil helt uden at spørge) men hvis ingen af os giver udtryk for likes og dislikes, så bliver det hele ski nemt en tand for plat og billig underholdning.

  Tak for din overskrift....
  og ikke mindst: dine kærlige dask tilbage.


  Hav en god dag.
  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kjeld.

   Først tak for lån af din ud-i-en-sætning og derefter dine pæne ord om min østrogenhave :)))
   Jeg er enig med dig om likes og dislikes, men det er måske mere måden at give udtryk for det på, jeg ikke er så stor tilhænger af. Normalt er jeg ikke særlig nærtagende, men der følte jeg mig sgu' (undskyld mit fransk) lidt ramt og en anelse tøsefornærmet. Men kan sagtens læse mellem linjerne at du gerne vil lade os provokere og det lykkedes sgu' da meget godt :D
   Men da jeg er STOR tilhænger af mangfoldigheden, skal der også være plads til dig og din ikke-noget-for-dem-med-græsallergi-se-jeg-kan-tegne-elipser-have og ALLE dem der følger trenden, dem der elsker granitskærver, havenisser og andre festlige indslag i haven. Også os med den overblomstrede cottage-have-stil-blonde-flødeskums-agtig-sukred-hysterisk-romantiske østrogenhave ellers bliver det sgu en tand for kedeligt.

   Fra mig....helt uden at spørge :)))
   Og god dag til dig.

   Slet
 16. For Hunna da DET ser godt ud.. Håber engang min kommer til at ligne din.. Bare lidt ;)))

  SvarSlet
 17. Hejsa, jeg måtte da lige ind og byde dig et varm Velkommen på min blog"Casa Asti" og hvad ser jeg så, hold da op en blog du har..hvor er den skøn. Det er lige den slags have jeg efterstæber at komme til at få med tiden. Jeg er vild med dit look, og prinsessestien.
  Jeg glæder mig virkeligt meget til at følge dig og det kan godt være jeg kommer til at snuppe et par ideer eller 2 fra dig.
  Masser af havehilsner fra Linda

  SvarSlet
 18. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!

  SvarSlet