onsdag den 13. juni 2012

Min cottagehave og jeg

Hvor vil jeg hen med min have? Det spørgsmål har jeg aldrig været i tvivl om. En Cottagehave med frodighed og personlighed. Det der ligger mit hjerte nærmeste, er det vilde og frodige, Cottagehave er lige mig. Jeg har sammenstrikket et indlæg om hvad jeg synes der er med til at give min have det helt rigtige Cottage-look.

Selvgjort er velgjort 
Jeg er helt pjattet med selvgjorte ting i haven. Stativer, staudeholdere, stier, trapper som man efter bedste evne selv har banket sammen og gerne efter de  helt billige løsninger. Det er med til at give haven personlighed og det kan være svært at købe sig til.

Frodighed
I min have skal der helst ikke være bar jord. Ej heller for meget græs. Bede der er proppet godt til i stauder, sommerblomster, buske, løgvækster og små træer er det jeg går efter. Jeg følger ikke noget bestemt "mønster" når jeg planter. Altså ikke noget med en gruppe der og en anden gruppe der, men helt tilfældigt lidt rundt omkring med en fornemmelse af hvad der passer godt sammen og en variation i bladform og højde. Stauderne deler jeg flittigt både forår og efterår og sparer altså derfor en del penge. Sommerblomster, stauder og to-årige sår jeg i rigelige mængder, så jeg hurtigt kan få dækket jorden.

Rum i haven
I min have har jeg mange haverum, det gør havevandringen mere spændende, frem for at kunne overskue hele haven på en gang.  Af både praktiske grunde og fordi det er sjovt, har hvert rum eller sti et navn. 
 • Purpurhaven
 • Den Gule Have
 • Boblestien
 • Prinsessestien
 • Havevejen
 • Syrenbakken
 • Den hvide bed
 • Terrassebedet
 • Facadebedet
 • Bålhaven
 • Den vilde have
 • Den Engelske Have
Hvert rum er omkranset eller markeret på en eller anden måde, af f.eks hække, brændestabel, pergola, stativer, buer, trapper, stendiger eller træer. 


Stier
I min Cottagehave har det altid været min mening at græsset skulle væk. I hvert fald i den del hvor jeg har alle mine haverum. I år har jeg endelig fået stenmel på de fleste stier og jeg er helt vild med det. Jeg har planer om at der skal gøres lidt ekstra ud af nogle af stierne, men det kommer der indlæg om på et andet tidspunkt. 

Siddepladser
Næsten hvert rum har en siddeplads. Jeg kan sagtens sidde ned og nyde haven. Jeg springer ikke op straks jeg ser et stykke ukrudt. Det har jeg et forholdsvis afslappet forhold til. Plastikstole og borde kommer ikke ind i min have. Jeg er til jernmøbler og sort eller hvidmalede træmøbler.Det vilde
Der må meget gerne være vilde vækster i min have. Masser af skærmblomster og spir.  Jeg henter gerne lidt ind fra grøftekanten for at opnå et vild look. Bagerst i haven har der altid været en masse vilde kørvel og det syn er slet ikke til at stå for i majmåned. Et kastanjehegn er med til at understrege stilen.

 Og det stramme
Lidt stramme former skal der også til for at det hele ikke kommer til at se alt for rodet ud. Det er kontrasten i min have. Jeg bruger ikke farvekontraster men i stedet for er det skarp klippet hække i både kugler og lige linjer. Altså en kontrast mellem tæmmet og utæmmet natur.

 Og meget meget mere
Der er selvfølgelig meget meget mere der er med til at gøre en have til en cottagehave, men nu er det jo ikke ikke en bogudgivelse jeg har gang i, så jeg stopper her :o)

 Hvor vil I hen med jeres haver? :o)

57 kommentarer:

 1. Det ser rigtig godt ud det hele hos dig Marlene. Og jeg kan godt lide dit princip med at spare penge og bruge gør det selv princippet. Desværre er jeg ikke god til sådan noget, og det tager lidt tid at overbevise Bent om, at han skal lave sådan noget.
  Det var et godt spørgsmål, hvor vil jeg hen med min have, det har jeg ikke lige noget klogt svar på. Jeg vil gerne have så mange smukke vækster som muligt, mange specielle træer og buske og selvfølgelig mange rhodoer og hvad jeg ellers samler på.
  Jeg er ikke flittig som du og flere andre til at dele stauder, køber hellere forskellige og ikke af de dyreste. Håber så på de vokser til i min have.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er selvfølgelig et STORT plus at både min mand og jeg kan lave rigtig mange ting selv og at vi sjældent er uenige om hvordan tingene skal se ud.
   Du har en skøn have Lisbeth, som afspejler dig ;o)

   Slet
 2. Hej havenarkoman.

  Lige min stil og sådan er min have også. Der skal være plads til det hele, spontaniteten og haveglæden. Tasha Tudor har ført den stil altid og de engelske cottage-gardens vidner om det. Det er nok den oprindelige haveform, for al plads skulle udnyttes.
  I næste nummer af Haven kommer der en artikel om disse haver.

  God dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg glæde mig til at læse om :o)
   Selvfølgelig har min Cottage-have et mere moderne strejf end Tasha Tudors, en have er jo i konstant udvikling og en afspejling af personerne bag :o)

   Slet
 3. Her er det vakkert å være på besøk. Følger deg videre. Så fint er det at jeg oppmuntrer mine lesere på min hage facebookside idag. Den finner du via min blogg:)

  SvarSlet
 4. Hej Marlene, dine tanker og drømme om haven, er lykkes til fulde, elsker havens frodighed og sjove kreative påfund, jo billigere jo sjovere ;o).
  I vores lille have er der ikke tænkt så meget over hvor vi vil hen,. Manden min og jeg er ikke helt enige, han holder meget af græsplæne og syntes at hans nye plæneklipper er helt skøn. Jeg vil derimod gerne have mere frodighed ind, og det lykkes da også lidt efterhånden, et nyt bed i år juhhu. Vi er til gængæld enige om at rionet er sjovt at lege med, så det bruger vi flittigt ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rionet er også guds gave til havefolket :D Jeg bruger det også flittigt. Som jeg skrev til Høneballehaven, så er vi heldigvis næsten altid enige om hvad der skal ske i haven, men vi har jo også masser af græs foran gårdspladsen til fodbold og andet sjovt, så det må være græs nok (Omkring 2000 m2!!!)

   Slet
 5. Helt fantastisk smuk have du har...

  Hvor jeg vil hen med min - er nok lidt i alle retninger. Men delt i rum, og gerne frodigt med mange siddepladser. Lidt farveopdelt - som jeg alligevel ikke helt kan holde.
  Elsker de haver, der som din holdes i en stil. Men så bliver jeg inspireret af noget helt andet. Griner... Er lidt radikal hvad det angår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak lise og ilm ;o)

   Kender udmærket til det at blive inspireret af en hel anden stil, men det er nu mest indenfor i huset. Min hvide periode er vist ved at være ovre, jeg synes der sniger sig mere og mere farve ind!?!?? :D Men i haven der er jeg standhaftig :)))

   Slet
 6. Jeg kan genkende alt det du skriver. Det er jo lige sådan at jeg ønsker at min have skal se ud...ikke at den gør det....det at du ikke følger et bestemt mønster og at det kan blive lidt tilfældigt..dog stadig styret og med sans for farver.
  Du har en dejlig frodig cottagehave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak bente. Dejligt du også følger den måde at dyrke have. Jeg tror også at mange nybegyndere udi havekunsten let bliver skræmt hvis det bliver for teknisk det hele, 3 der og en der og jordforhold, lys og skygge, learning by doing er et udmærket princip. Det er let at se hvis det er grimt og nemt at flytte på, alt efter hvad det er selvfølgelig :D

   Slet
 7. Kan rigtigt godt lide din stil og mange af dine planter findes også i min have. Men jeg er nok ikke helt så god til at følge en fast stil. Jeg har både køkkenhave,drivhus, staudebede, gule og blå bede, specielle træer,roser (først efter jeg blev 40), krukker,græsplæne vil min mand og søn (som er fodboldgale) ikke undvære, jeg har et ny rhodendendronbed (og det har egentligt aldrig været mig, men jeg er alligevel faldet lidt for dem. Så jeg breder mig lidt rigeligt over mange emner og der falder jeg nok lidt igennem, for så bliver det jo ikke rigtig godt - læs gennemført - nogle steder. Men da min bedre halvdel ikke er særligt haveinteresseret, har jeg fundet ud af at jeg må lære at begrænse mig. Jeg har jo også tre børn og fuldtidsjob. Nå, det med romaner er ikke forbeholdt dig, så derfor slut på rapport!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kald det TinaStyle :D Haven skal afspejle dig og det er vigtigst. Spørgsmålet er kun rejst for at høre om I har en plan med det hele og hvordan I i det hele taget griber jeres haver an. Ren nysgerrighed :)))
   Som nævnt tidligere, så har jeg MASSER af græs foran gårdspladsen, ca 2000 m2 og der er rigelig plads til fodboldtosserne i vores familie. Dog er alle 4 børn ikke fodboldtosser, men er vejret godt så kan de trods et spænd fra 10 år til 18 år godt få dem til at "lege" sammen derude :O)

   Slet
 8. Hej Marlene, jeg er meget begejstret for din havestil og det er dejligt at se alle dine oversigtsbilleder, hvor man kan fornemme dine rumopdelinger. Det er helt overvældende med så mange forskellige "haver" i haven, hvor er du en heldig haveejer med så mange m2 at boltre dig på. Jeg kan også godt li' din opfindsomhed med de forskellige elementer i haven.

  Jeg (vi) har ikke fra starten haft nogen stil med haven andet end at vi altid har været vilde med roser, clematis og rhododendron - dog ikke sammen. Det sidste par år har jeg haft stort ønske om at få noget mere Cottage-stil i haven og det arbejder vi stille og roligt med - men der går lang tid. Heldigvis skal haven jo ikke være færdig til en bestemt dato eller et bestemt år.

  Det var så en længere skrivelse fra mig - jeg ville elske at besøge din have engang - du må overveje en "blogger"kaffedag.... var det ikke noget :)

  kh Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla.
   Synes også det er dejligt med de mange haverum. Det er også nemmere at overskue et rum ad gangen frem for en hel have når der skal luges :o) det tager selvfølgelig tid at skabe den have man går og drømmer om. Heldigvis, det er da en stor del af haveglæden at have noget at drømme om :o)
   Tror der bliver BloggerKaffeSnakkeHavedag i 2013 :)))

   Slet
 9. Hej, Malene!
  Det er et rigtigt godt spørgsmål du stiller her.
  Da vi bor i et dobbelthus, hvor baghaven er delt op med en hegn og vores halvdeler er meget forskellige (naboen kan ikke overskue andet, end græsplæne og har et stort legeplads til børnebørn i trykimpregneret udgave.......), har det været en stor udfordring for mig. Jeg ville ikke have vores ejendom ligne en sigøjnerbolig, hvor den ene side af huset er blå, den anden orange, men alligevel savnede jeg masser af romantik, lukket og privat have og roser. Det er svært, men hvad fanden, jeg vil være min helt egen, selvom den anden halvdel har bare græs. Så forhaverne er græsplæner, men min baghave....!!
  Så det er det, jeg arbejder med. Jeg vil gerne skabe en frodig, velfriseret romantisk hemmelig have med roser, træer, og stauder i mine yndlings farver-rosa, lilla, pink. Og bygget en høj uigennemsigtig hegn mellem parcelerne.
  Vores have er lille så det med velfriserethed er nemt for mig. Plus jeg har masser tid:)
  Det kunne være jeg skulle lave indlæg om det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du meget gerne lave et indlæg om, det vil jeg elske at læse!

   Slet
 10. Lækre billeder fra din have, men er det cottagestil, og hvad er cottage garden stil overhovedet for noget? F.eks. vil jeg ikke mene, at benmelsstier hører hjemme i en cottage garden. Når udtrykket bruges i dag, tænkes der så ikke nærmest på en romantisk have?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vel mere en naturlig udvikling?? Synes tante Grøn giver et meget godt svar på hvordan en moderne cottagehave anno 2012 ser ud :o) Men det er da klart at der er noget romantik ind over den stil, det vil jeg ikke benægte ;o)

   Slet
 11. Hej Marlene - frodig er mit kodeord og det jeg arbejder på. Jeg ejer ikke tålmodighed, så det er en lidt skidt kombo. Men jeg satser på det lykkedes. Jeg syntes også du skal invitere til blogkaffe :o)selvom jeg skal krydse vandet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Okay jeg overgiver mig....men først i 2013, jeg har lige nogle projekter der skal være færdige :O)
   Frodighed kan man snyde sig til... MASSER af sommerblomster og geranium der bliver delt i et væk :o) Geranium bruger jeg i store mængder, de fylder godt indtil jeg begynder at få en større samling stauder til de nye bede :o)

   Slet
 12. Jeg er helt vild med din have, den er SUPER SKØN!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi :o) Nu håber jeg også snart at ryg og forkølelse er i orden så jeg rent faktisk kan komme derud igen :/ Skal jo i gang med at lave stiklinger og har slet ikke tid til at være syg! ØV

   Slet
 13. Kære Marlene,

  smukke billeder af en vaskeægte cottagehave i dansk anno 2012-udgave. De tidligste engelske cottagehaver er jo beskrevet helt tilbage fra omkring 1750. De opstod først og fremmest for at de fattige arbejdere, der var underlagt de store godser kunne selvforsyne sig med spiselige afgrøder. De fandt så på at dyrke blomster imellem alt det spiselige. Jorden var så kostbar og dyrebar at intet måtte gå til spilde eller være uopdyrket. Alt blev lavet efter det forhåndenværende søms princip. Man brugte det man havde og det kom der megen fantasifuldhed og idèrigdom ud af.

  Med tiden udviklede cottagehaverne sig. De mere velstillede tog havestilen til sig og tilførte formklip, klassiske detaljer og ornamenter etc. Men en cottagehave vil altid være et frodigt blomsterhav, med stier og "gør-det-selv-projekter, der kan fortolkes og nyfortolkes på alle mulige skønne og sjove måder. Det uformelle og stemningsfulde er i højsædet.

  Jeg har fuldstændig tabt mit hjerte til cottagestilen og det er også den cottageinspirerede have, jeg forsøger at skabe i mit lille verdenshjørne.

  Det er dejligt med den store mangfoldighed. Det er skønt, at der ikke findes nogle facitlister eller "rigtige" løsninger, når det gælder haver. Det er det, der gør at haven er en skøn skøn legeplads.

  Blot et par strøtanker, her mens Ole Lukøje står og ånder mig i nakken.

  Godnat og sov godt henne på den nordligere ende af øen

  SvarSlet
  Svar
  1. Kunne ikke have udtrykt det bedre selv :o) Vi lever jo i en anden tid og selvfølgelig er haven under udvikling, heldigvis ;o)Nogle gange lidt FOR MEGET. Næste år: INGEN PROJEKTER!
   Håber du sov godt i den bakkede del af øen ;o)

   Slet
 14. Åh, det er en skøn have du har.......

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. synes også det er helt fantastisk det du har skabt på så få m2! Imponerende :o)

   Slet
 15. Dejlige billeder af en dejlig have!
  Har altid drømt om en vild have, med plads til børn, dyr og ukrudt. Gerne med høje skyggende træer. Men selv de træer der gror ind i himlen, gror langsomt! Samtidigt med det drømmer jeg også om mere køkkenhave, flere frodige blomsterbede og overraskelser bag et hjørne på en sti. Hmmm, nogle gange er drømmene meget langt væk, men for hver dag der går sniger der sig en lille ide og et par planter ind på matriklen, så mon ikke det kommer hen ad vejen.
  Håber forresten ryggen har det bedre
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne :o)Ja de træer gror lidt langsomt :D :D :D
   At dyrke have er jo også en langsommelig affære hvis man ikke skal gå bankerot. Tænk hvis det hele skulle købes på en gang!!! Men mange bække små......Man skal jo starte et sted :o)
   Ryggen er i bedring tak, men der går desværre nok en uges tid inden jeg tør at gå i haven på samme måde som før...okay i hvert fald næsten på samme måde ;D

   Slet
  2. Er også helt sikker på jeg kan den dag du inviterer på kaffe ;-)

   Slet
 16. Hej
  Er lige landet på din blog..........og hold da op en dejlig overraskelse!
  Skøn have du har skabt/skaber - jeg er helt exet og solgt :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen velkommen til Helle. Er da helt smigret over de flotte ord :)))Mange tak! Vil straks hoppe ind og kigge på din blog :O)

   Slet
 17. Søde Mamselene hvor ser det drømmedejligt ud i din have.
  Min have kender du jo......... nok bedre end mig :).

  Kh Morgrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak mor :D Du er jo min mor og jeg ville eddermame blive halvknotten hvis du sagde min have var grim :D :D :D Du har en dejlig romantisk have mommi ;o)

   Slet
 18. Kære Marlene

  Jeg beundre jeres stil i haven, som er rigtig vellykket.
  Det at man forsøger at holde et lavt niveau giver jo en større kreativitet på hvordan man får skabt en oase. Hos jer er det i hvert fald lykkes fortræffelig kan man se med de vidunderlige billeder du altid lægger på siden her. Min drøm er skabe en have i samme stil og jeg/vi er også godt på vej, men der har været nogle knaster undervejs, med mislykkede projekter, bla. store problemer med rhododendron der ikke ville trives og for stort område som vi har indlemmet til have på engang, derved kommer bedene til at råbe lidt til hinanden, Slåskamp med en mand der helst ikke vel af med græsset og sidst men ikke mindst et stenbed som slet ikke er os.
  Nu lyder det hele måske lidt negativt, men det er det ikke, for der er lavet rigtig mange dejlige bede som er ved at lukke sig sammen og er blevet rigtige frodige og inddelingen af haven er ved at lykkes rimelig godt bla. med hegn af syrener som rumdeler, der er plantet rigtig mange roser og stauder, men med den ventetid der tager for en staude at vokse sig stor så den kan deles i flere. Her har mange planter startet sin opvækst i krukker i en sæson for derefter at blive til et bed i haven, på den måde er mange af mine bede blevet til. Heldigvis har jeg en god handymand som syntes det er sjovt at lave forskellige ting til haven, bla. buer af rionet, klatrestativer, støbning af fliser til trapper osv.
  men også til at grave huller til nye planter. Dejligt.
  Håber du laver åben have til næste år, det kunne være skønt at se den i virkeligheden.
  Håber din ryg er ved at være i orden igen.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Hurra for handymændene :o) Din have lyder til at være et helt vidunderligt sted og jeg kan høre du er et passioneret havemenneske :o)
   Jeg er vist kommet til at love at holde åben have næste år ;o) så du er velkommen!

   Slet
 19. Kære Marlene

  Jeg er på farten, og har ikke haft tid til at læse alle kommentarerne endnu, men ville lige pippe lidt, for det er dejlige billeder.
  Sagt på jysk: Det er I da sluppet meget fra
  Sagt på sjællandsk: Hold da helt bøtte hvor er det edderlækkert
  :0)

  SvarSlet
 20. "Godt" indsættes i den jyske oversættelse efter forgodtbefindende :-)
  Skrev jo at jeg havde travlt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Nette :o)
   Kan lide både den jyske og sjællandske fortolkning :o)Roooolig Nette du skal nok nå HELE programmet i weekenden og din saks og planter er der når du kommer hjem :D

   Slet
 21. Hej søde Marlene.
  Jeg er osse helt pjattet med jeres have-stil. Det er så smukt med alle de rum og jeres pergolaer vil jeg gerne stjæle.
  Jeg er med på bloggerkaffe i 2013 - kan godt den dag :-)
  Knus fra en små-travl
  Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er hermed skrevet på listen ;o)
   God tur rundt i hele landet til jer ;o)

   Slet
 22. Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen Marlene ;-D Hvor er det bare en helt fantastisk smuk have du har :-D
  Jeg er helt vild med alle dine rum, og den hygge og romantik din have udstråler.
  Glæder mig til den dag, hvor min egen have udstråler bare en brøkdel af det din have udstråler :-D Men jeg arbejder på sagen ;-D ha ha...og bloggerkaffe i 2013 er jeg helt med på.
  Rigtig god bedring med ryggen.

  Marianne :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ryggen er i stor bedring.
   Du er også på listen Mamse :))) Og tak for de fine ord. Husk min have er påbegyndt for små 8-9 år siden, så du kan godt nå det med den fart du har på ;O)

   Slet
 23. Du må da uden diskussion have en af Danmarks flotteste haver :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Arh...mon dog? Kunne sagtens vise en masse eyesores:o) Men tak for de fine ord, husk billeder er taknemmelige :D
   Ps:Har læst din kommentar HØJT til hele familien ;o)))

   Slet
 24. Din have er meget skøn, og jeg er selv stor fan af cottagehave stilen. Ville elske at besøge din have. Min have har stadig for meget plæne, men jeg synes stadig jeg lidt mangler tiden til rigtig at gøre noget ved det. Men det kommer stille og roligt hen ad vejen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte :o)
   Jeg er kommet til at love noget kaffebloggertræf i 2013, så du er naturligvis også velkommen ;O)

   Slet
 25. Hej Marlene!
  Springer aldrig dine indlæg over, da jeg synes din have er utrolig lækker. Utroligt du kan overkomme den kæmpe have! Og få den til at se så hyggelig ud! Ofte er så store haver jo overfyldt af græsplæner,for nemhedens skyld(jeg synes ikke det er nemt at slå græs og så synes jeg det er kedeligt!)
  Jeg er også til Cottage-stilen og glad for Nettes fine beskrivelse. Jeg har dog ikke plads til det hele(det oprindelige med nyttehaven), da min have er på størrelse med et af dine "rum". Prøver at lave et rum med hvid, rosa, pink, lilla, blåt og grønt i klynger.
  God weekend ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fru Skipper :o)
   Nogle gange ville jeg da også ønske den var halv så stor :D Enig med dig ang GRÆS :o)
   Jeg synes du gør det godt i din have, den ser så utrolig hyggelig ud :O)

   Slet
 26. Aller kæreste Marlene.....din have er et unikum ud i cottagehave på dansk jord - mere af den slags ville sætte livskvaliteten op hos mange haveejer. Dine skønne rum og opdelingerne er helt fantastiske og jeg elsker din vej frem mod det helt sublime. Når jeg ser dit skønne skønne paradis så ønsker jeg mig en ekstra hektar jord ;0)

  Jeg drikker ikke kaffe meeeeennn........ ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. .....og så håber jeg i øvrigt at rygskanvankerne snart forsvinder sådan for alvor ;0)

   Slet
  2. Tak Dorthe, det var pænt sagt :o)

   Vi har the...:o)Og ryggen er snart i tiptop stand...næsten :O)

   Slet
 27. Jeg er ikke så meget til cottagehaver, men jeg kan sagtens se det smukke i det, og din have er simpelthen så gennemført og helt utrolig smuk :)
  Er vild med dine indlæg, og suger til mig :)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :O)
   Heldigvis er vi forskellige, tænk hvis det var ens det hele, hvor skulle vi så blive inspireret???
   god weekend ;o)

   Slet
 28. Hej Malene

  Først vil jeg sige mange tak for rundturen i din skønne have...
  Ja af gode grunde så jeg ikke indlægget da du lavede det :) Jeg var nemlig rundt på haverejse og se på rigtig mange Cottage haver i England og jeg må sige at dit projekt virkelig lever op til stilen :)

  Hvor vil jeg hen med vores have, tja det er et godt spørgsmål, det har jeg egentlig ikke tænkt over i forhold til stil, men gåede efter det jeg godt kan lide og lavet noget derudfra - eneste er at jeg ville som dig bruge genbrugsmaterialer til mange af vores ting eks. terrasserne, svellerne rundt om vores bede og det vi selv laver i jern og træ som er med til at gøre haven personlig fordi det kun er noget vi har :) ellers udvikler den sig bare stille og roligt med alle de roser jeg nu kan få proppet ind ;)

  Annette

  SvarSlet