mandag den 11. juni 2012

Så kan jeg lære det

Forårets mange projekter er kommet efter mig. De sidste seks dage har jeg haft hold i ryggen/lænden og været sat helt ud af spil. Haven har ikke fået den fortjente opmærksomhed og ej heller bloggen. Sofaen nyder godt af mig, men jeg er noget træt af den. Men når hver eneste skridt går lige i ryggen er der ligesom ikke noget at gøre. 

Men men men...jeg er i bedring. Og så er det jeg lige skal huske ikke at fare ud og gøre alverdens ting i haven :D Svært, men jeg tager den med ro.. 

Haverunde med kameraet til morgen, gav mig mod til at sidde lidt og blogge, så her kommer en "lille" kavalkade med morgenbilleder fra haven.Skønne digitalis som er helt uundværlige i en cottage-have.

Den Engelske Have

Boblestien som ligger langs terrassebedet

Purpurhaven
GRÆSSER??? Troede ikke det var mig :D Men alligevel sneg der sig et par stykker med hjem fra Kolding :o)

Blomsterkørvel og lupiner er et smukt kærestepar ;o)Min yndlingssalvie: Salvia nemorosa 'Rose Queen'
Violfrøstjerne med purpurfarvet blomster, navnet må I have til gode, for skiltet ligger i en jakke et eller andet sted. Bliver kun 30-40 cm høj. Den glæder jeg mig til at se i fuld størrelse.Rosen 'Nevada' er som altid den første rose som springer ud i min have.
Undskyld de urimelig mange billeder :D God dag til jer!

42 kommentarer:

 1. AV! For pokker hvor det er synd for dig, men så tag den dog lidt med ro kvindemenneske. Måske er det gået så galt, fordi kroppen prøver at fortælle dig noget.

  Din have ser vidunderlig cottage-agtig ud. Skønt :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Cottage-agtig er godt :o)Jeg er sikker på min krop sagde: SÆT DIG! :D Nogle gange glemmer jeg bare at jeg ikke er 20 længere :D :D :D

   Slet
 2. uha.... flotte billeder fra din have - og go' bedring med dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tim :o)
   Godt at se dig i Kolding by the way :o)

   Slet
 3. Hm så kan jeg lære det, urimeligt mange billeder, det har jeg så altid. Jeg synes, de er flotte og nød at se på dem alle.
  Synd det ikke er værd til at du kan sidde ude i haven og hvile ryggen, det ville garanteret hjælpe. Har du fået fysioterapi, eller zoneterapi, måske er der noget, der kan hjælpe.
  God bedring fra
  hende med de urimeligt mange billeder hver dag :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha :D UNDSKYLD søde Lisbeth :o) Det er bare mange for mig, det tager urimelig lang tid at lave indlæg med min dårlige internet forbindelse :o)
   Jeg har ikke været ved lægen eller noget andet...typisk mig :o) Men jeg overvejer at skære ned på nogle projekter, så jeg ikke overanstrenger mig :o)

   Slet
 4. Sikken dog en masse skønne billeder - sæt du bare flere på bloggen. Det er altså en utrolig smuk have du har. Og pas nu på den ryg - rigtig god bedring.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o)
   Måske jeg skulle lave et 100 billeders indlæg en dag? :D Puha det vil tage lang tid, og især med billedtekst :O

   Slet
 5. your garden arrangement is a good model for me. thanks for the
  great idea.

  SvarSlet
 6. God bedring..
  Rigtig gode billeder.
  Græsser er da smukke, så jeg forstår godt, at du tog et par stykker med hjem.
  Tak for kigget.
  Ha en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Ja lige de 2 der sprang mig i øjnene, måske det ikke bliver de sidste :o)

   Slet
 7. God bedring og husk at nyd haven fra alle de små pladser du har, imens du passer på dig selv...
  Dejlige billeder fra Haven.
  Knuz

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og velkommen tilbage til Danmark. Håber du havde en god tur? :o)
   Skal nok nyde kaffen på en af siddepladserne i dag, med lommetørklæder i hånden. Ovenpå på hold i ryggen har jeg lige taget en ordentlig omgang forkølelse med feber til mig :D Det går ski da godt :)

   Slet
 8. Ærgeligt at høre det med hold i ryggen! Håber at du snart er på benene igen, så du kan komme i haven! En virkelig skøn salvie 'Rose queen'.. Har den ikke selv(endnu), men har tit beundret den.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ærgerligt :( Det er svært at sidde stille i så lang tid, men jeg tror det er godt nok lige at tage en slapper :o). Ja den salvie er så skøn, farven er helt i særklasse :o)

   Slet
 9. Du har også været manglet på bloggen. Troede du var taget udenlands uden netforbindelse :-) en øde ø måske.
  Håber at det fortsat går fremad med ryggen, så du snart kan lave en smule derude.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha bare jeg var :D Jeg magtede det simpelthen ikke. Har dog læst lidt rundt omkring hos jer, men mere blev det ikke til. Så nu kommer revanchen :D

   Slet
 10. Kære Marlene,

  tusind tak for smukke stemningsbilleder. Hvor er lupinen smuk med den hvide blonde-blomst. Verbascum "Violetta" er også en rigtig lækkerbisk:o)
  Pas på digselv. Din ryg skal holde mange havesæsoner endnu og være med til at udføre mange nye smukke have-scenerier. Glæd dig over ALT det I har nået og tag endelig ikke for hårdt fat.

  Stort god bedrings-knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og velbekomme. Skønt at se din have den anden dag, den er SÅ skøn :o)Når jeg lige er helt ovenpå igen så må Nordmors Havetosseforening da lige holde generalforsamling her på matriklen :o)

   Slet
 11. Hej Malene.smukke billeder du har fået taget.Det gør slet ikke noget at der er mange.Elsker din hvide lupin.Har selv lige købt en der skulle være hvid,men viste sig at vær svag gul.Øv!God bedring med ryggen.Knus jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha den viste lupin skulle have været lysegul :D Men i det bed går det, der er både lysgult og hvidt :o)

   Slet
 12. Hvor er det skønne billeder - og undskyld ikke, post hellere nogle flere billeder :o)
  Hold i ryggen! Ventede bare på det ville ske. Du er jo et dampbarn af den anden verden, med alt det du/I har fået lavet.

  Pivskid eller ej ;o)

  Knus og pas nu på dig selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lise, pas på jeg ikke gør alvor af det og poster HELE mine 787 billeder fra maj måned :D Hold i ryggen får jeg jævnligt, så jeg kan konstatere at jeg aldrig lære det. Når det går godt så klør jeg jo bare på og tror jeg er 20 år :O)
   Hilsen pivskid, nu med forkølelse :/

   Slet
 13. Jammen stakkels dig, det er da bare super øv når ryggen strejker ;o( Jeg håber at du nu slår koldt vand i blodet og nøjes med at nyde alt det smukke du har i haven ;o) skønne skønne stemningsbilleder ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er super ØV :( Jeg tøffer stille rundt en 3-4 gange dagligt i haven, det SKAL jeg ellers så står verdenen ikke længere :D Kan du forresten ikke mail din adresse igen, den er pistvæk i mailsystemet. havenarkomanen@gmail.dk Thx!

   Slet
  2. Hej Marlene, så har jeg sendt min adresse til dig ;o)

   Slet
 14. Hej, Malene!
  Det er bare vidunderligt med alle de billeder, de fortæller mere end 1000 ord:)
  Nyder nyder nyder din have.
  Hvis du vil engang give digselv en gave, så tag en tre dages tur til Holland. Der er oceaner af inspiration at hente havemæssigt. Bare en cykeltur ud på landet, mere skal der ikke til. De er verdensmestre i de formklippede og espalierede.
  Meeeen, de har også noget at lære af dig, de hollændere;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at I nyder dem ;o)
   Jeg ville rigtig gerne en tur til Holland og se haver. Måske jeg kan lokke familien med...de spiller jo fodbold(Selvom de tabte til Danmark :D), så kan mændene se det mens jeg og pigerne kigger haver :o)

   Slet
 15. Du skal sandelig ikke undskylde for mange billeder! Åh, hvor er der fint hos dig. Og den der salvie er da helt vidunderlig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o)
   Ja den salvie er så skøn og så nem at have med at gøre. Jeg har frøsået den for 4-5 år siden og den smider gerne selv lidt frø rundt omkring :o)

   Slet
 16. Stakkels dig og din ryg. Bare jeg også kunne lære det. Jeg lider af hele to tennisalbuer, men jeg har besluttet mig for at de ikke skal tage magten over mig, så jeg knokler bare på selvom det gør ondt. Det har hævnet sig i dag, så nu sidder jeg her og blogger med en halvlam højre arm - hvor dum er jeg?
  Det er skønne billeder du viser. Jeg er vild med din have :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi lærer det nok aldrig Lene... Hvorfor er det vi tror vi kan alting??? :D Det skal arbejdes væk, det må være det vi går efter:D :D :D God bedring Lene :)))

   Slet
 17. wauw wauw, hvor er der dejligt i din have! Virkelig synd for dig at du er mest hensat til sofaen - håber du kommer dig rigtig hurtigt :-))
  Græs fra Kolding er bare flot og prikken over i'et sammen med det fine makkerpar af kørvel og lupin. DEn engelske og purpur haven ser super ud!
  Hvad mon der gemmer sig i pileflettet over krukken - lathyrus og ...?

  God bedring :-))
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o)Jeg er heldigvis i bedring med ryggen, så der er lys forude. Er faktisk også selv helt tilfreds med græsset, troede ellers aldrig jeg skulle have det i haven :o)
   Det er Lathyrus og hornvioler der er i krukken. Hornviolerne er sat for at pynte indtil ærteblomsterne folder sine smukke duftende blomster ud :o)

   Slet
 18. Det er altså en utrolig smuk have, du har dig:-)

  God bedring.

  SvarSlet
 19. Øv hvor surt - god bedring Marlene.

  Der ser SKØNT ud i din have. Spændende violfrøstjerne - jeg håber du viser et billede af blomsterne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte :o)
   Jeg skal nok vise billeder af den spritnye violfrøstjerne når den folder sig helt ud, er selv ret spændt på at se den :o)

   Slet
 20. Jeg er bagefter med at læse indlæg og derfor også på bagkant med en "god bedring" til dig - men forhåbentlig går det allerede lidt bedre? Det er fantastisk flotte billeder af din dejlige have, vil gerne se flere....

  kh Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det går bedre tak :o) Nu er det mest forkølelsen der driller, ryggen er ved at være fin igen :0)Du skal nok få flere billeder Ulla og måske allerede i dag ;o)

   Slet