lørdag den 3. marts 2012

Ny planteskole

...er det ikke. Men det ligner faktisk en nystartet planteskole her i huset lige nu. Den 1. marts brugte jeg og Margrethe fra mittara.blogspot.com, hele 6 timer på at så frø! 

Vi har købt ind sammen og deler indholdet i poserne. For nemhedens skyld foregik det hjemme hos mig, på min store kogeø.  Aftenen inden havde jeg skrevet alle navnene på frøene ned på papir og inddelt dem i farver, skrevet højde osv. ned. Det tog små 2 timer. Min mand fik den gode idé, at laminere skilte med lyserød papir til lyserøde blomster, blå til lilla og gul til gule osv. S-M-A-R-T! (Vi har sået omkring 130 forskellige sommerblomster og stauder ;0))
 Først blev alle bakkerne fyldt op med jord og vandet godt igennem. Herefter startede vi med alle de gule og så gik det ellers derudad i flere timer! Men vi hyggede os, men blev alligevel enige om at der nok var et "par" poser for meget ;o)

 Men det ser da meget prof ud med Jespers skilte, en skam det ikke var min idé :DDagen efter var der allerede flere af dem som spirede, så var der ren lykke i det lille hus! Kan oplyse at der er en masse skærmblomster, digitalis, Cosmos, løvemund, gyldenlakker og meget MEGET mere :D

Håber I har nydt det gode vejr, det har jeg! Den Gule Have tager rigtig form nu og hvis alt går efter planen, laver jeg et indlæg derom i morgen.

16 kommentarer:

 1. Professionelt må du nok sige... herligt med en mand der også interesserer for haven :o)
  Imponerende alt det I har sået - hatten af for det :o)
  God fornøjelse med det hele...

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig dejligt at han også interesserer sig for have, det gør det meget nemmere. Han har alligevel lidt flere "muller" end jeg ;D

   Slet
 2. Åhh - det har været en fest at få sået så mange blomster og så i hyggeligt selskab.
  Det er godt nok et enormt antal I har gang i - det kommer vi andre til at nyde godt af i jeres indlæg over sommeren. Håber at I senere vil fortælle hvilke blomster I synes der i højeste grad var indsatsen værd.
  Jeg kender så godt til glæden ved at se noget spire frem i potter og bakker - god fornøjelse med hele menageriet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så hyggeligt at så sammen. Især når der var så mange :o). Glæder mig også til at vise billeder af resultatet.

   Slet
 3. Whauw!!! Det ser godt ud. God ide at være sammen om det! Glæder mig til at følge alle 130 sorter!
  ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ik´? Billederne viser jo kun halvdelen. Den anden halvdel har Margrethe(heldigvis) taget med sig hjem.

   Slet
 4. Du FRELSENS! Hahahahaha man skulle tro, at I havde været i lære hos hr. Dalby.

  Jeg er imponeret over jeres energi- og ambitionsniveau. Og den kreative mand fortjener også roser af den verbale slags :0) Meget spændende. Nu da organisationstalentet er i brug, kunne du måske også holde øje med spireprocenten. Bare en idé :0)

  SvarSlet
 5. PS: Dejlig forårsagtig header.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahah spireprocenten! Måske det er at stramme den ;0)Ja en super idé med farvede skilte, han burde tage patent og starte en produktion.

   Slet
 6. Hold da helt op. Det ér jo en planteskole :-)
  I får da rigeligt at se til her i foråret med alt det, der skal vandes og prikles osv. - men dejligt at have nogen at dele arbejdet med. Og så bliver det da den vildeste blomsterfest i haven til sommer :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt jeg har et orangeri, og godt at det hele ikke skal prikles ud på en gang :D

   Slet
 7. Du fredsens, shit, du-alt-forbarmende, kors mand, hvor har i bare sået mange blomster :-D
  Sidder og tænker; det fylder meget nu, og når de så er blevet priklet ud....... shit siger jeg bare, og griner :-D Det er dælme (undskyld mit fransk)noget af et projekt i der har gang i. Men hvor er det bare skønt.
  Og rigtig rigtig god ide´ med de farvede skilte. Skulderklap til din mand.
  Glæder mig helt vild til, at følge jeres "planteskole".
  Nat nat fra Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kommer til at fylde HELE mit orangeri. Ja selv jeg går og laver lidt småfnis af mit frøfråseri. Mon ikke det er og bliver det vildeste nogensinde??? Ingen væddemål her......bare for en sikkerhedsskyld :D

   Slet
 8. Nøj hvor ser det prof ud!!! Rigtig rigtig god ide med farvede planteskilte, ærger mig over at jeg lige har skrevet alle mine skilte på kedelige hvide plast pinde;0( God prikle lyst når du når så langt.
  Kristine

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må du sætte en ekstra lille farvet strimmel ved siden af. Det giver et godt overblik, hvis man tænker meget i farvekombinationer.

   Slet
 9. Det ser ganske overvældende ud....og vældig velorganiseret.

  SvarSlet