tirsdag den 8. maj 2012

Big year!


Der er mange fordele ved at bo på landet, bl.a at jeg kan gå i fred med alle mine udbrud :o) Der lyder ofte nogle Ejjjjjh, ihhh og åhhhh når jeg går min vanlige morgenrunde. Men det kender I sikkert fra jer selv. Dog er jeg holdt op med at hente børnene, de er efterhånden ret ligeglade :D

Lige for tiden er der masser af grund til at komme med diverse udbrud, for næsten alle tulipanerne er sprungen ud og jeg skal da lige love for at det er fantastisk smukt. Kan IGEN anbefale alle at lave et BIG YEAR hvor der lægges tulipanløg i Claus Dalby mængder.

Først skal vi en tur på Syrenbakken. 

Her har jeg følgende tulipaner: 'Blue Parrot', 'Curly Sue', 'Blue Herron' og en MASSE Allium :o) Jeg kan desværre ikke lige skelne dem fra hinanden endnu, skal ud og tage noter ;o) Farveholdningen her er lilla og blåt, men det er ikke så nemt med tulipaner, så jeg har valgt nogle med BLUE i navnet og hvad der kommer lidt i nærheden.

Så skal vi en tur i Den Engelske Have.

Her er der også 3 slags tulipaner. 'Barcelona', 'Maytime',  og 'Angelique'. Farverne her er en skøn blanding af lyserødt, pink og lilla.

Skønne 'Maytime' med de spidse blomster og den buttede 'Barcelona' ind imellem.
Lige til at spise ;o), det er selvfølgelig 'Angelique'.Så en tur til Havevejen.

Her er tulipan 'Shirley' og farven driller mig som I kan se, men det gjorde de også i terrassebedet. der skiftede de dog hurtigt farve. Vi ser om de også har tænkt sig at gøre det her. Farverne her er total prinsessefarver med strejf af lilla.

Hmmm....så tænker man lige sit, gad vide om det er en fejl. Men så.....
Så blegner de lidt mere....


Og meget mere....

Og VUPTI...så er Shirley lige som hun skal være :o)

Så slutter vi lige af med billeder fra lidt over det hele. Advarsel: Der er mange!

 


Og slut... :D

34 kommentarer:

 1. Hold nu k*** hvor er det flot. Er helt vild med din have, den er så flot og varieret. Virkelig fantastisk :-)

  Det med at kalde på børn og mand har jeg også droppet. Jeg har også erfaret at de ikke gider komme og faktisk slet ikke kan se det fantastiske i udsprungne blomster. Det forstår man jo ikke vel?.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne Mette, det har altså også gjort underværker med så mange blomstrende tulipaner :o)

   Slet
 2. Ikke et øje tørt, smukt.

  SvarSlet
 3. Skønne tulipaner Marlene...
  Det må være helt fantastisk at gå morgenvandring i din have!
  Håber at jeg om et par år (når jeg er færdig med at studere) får råd til tulipaner i disse såkaldte 'Claus Dalby' mængder, som du omtaler. :-)

  Og forresten har jeg også efterhånden også indset at min familie ikke begejstres i samme grad som jeg bliver, når der sker små mirakler i haven. Heldigvis er der jo havebloggere, som os, som er lette at begejstre dagligt! Ikke sandt?!:-)

  Håber at du får en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde også kun råd fordi bilka til sidst satte dem kraftigt ned (CD-kasser). Det er helt fantastisk at gå morgenrunden, bliver i så godt humør :o)Familien slipper, næsten, og havebloggere slipper ALDRIG :D
   Dejlig dag til dig også :o)

   Slet
 4. Hvor er det skønne billeder du viser fra din have i dag, Marlene. Jeg elsker din stensætning og ville ønske at jeg havde sådan én i min have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den stensætning var også en kæmpe udfordring. Min mand og svoger gravede den ca. 15 meter lange havevej ud med håndkraft, ned i niveau og smed alt jorden op til siden. Det er Syrenbakken :o)

   Slet
 5. kors.... jeg har tabt kæben ;) "Dalby go home !! " flot...flot...

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha Tak Tim, meeeen jeg stikker ham vist ikke;D

   Slet
 6. Og herfra lyder der også; ÅHHHHHH, IHHHHHHHH, JAMEN........... hvor smukt!

  :-) Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi Tak Dorthe, synes nok jeg kan høre dig ;o)

   Slet
 7. Hold da helt fast sikke et blomsterflor, din have ser fantastisk ud ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heidi. Tænkte også på at hvordan har jeg kunne undvære sådan et flor førhen?? 90 % af løgene er først lagt sidste år. Jeg fatter det ikke, så ville der normalt ikke være meget der blomster nu :o)

   Slet
 8. Hvor er det smukt og hvor har det været et stort arbejde at lægge alle de løg. Jeg får sved på panden ved tanken. Den sidste Shirley du viser er akkurat som mine.
  De liljeblomstrende tulipaner er jeg vild med.
  Tænk at der er så mange forskellige tulipaner, bortset fra Shirley og Angelique har vi ingen af samme slags. Jo så var der lige New Design.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det hele værd :D. Ja der findes mange smukke, synd de ikke er lige gode til at komme igen og igen. Mistænker hollænderne for at putte noget i løgene, de tjener jo styrtende på at vi igen og igen må købe nye ;o)

   Slet
 9. MUMS, hvor er det smukt, Marlene, tak for rundturen:)

  SvarSlet
 10. Jamen. Jamen. Tilslutter mig fuldstændig jubelkoret. Mig måtte du godt hente til at beundre det hele !!! ;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, så er det en skam du ikke er min nabo ;o)

   Slet
 11. For søren da.... jeg istemmer endnu mere aaahhh, uuhhh, ihhhh - det er simpelthen ubeskriveligt smukt. Du har vel nok været en flink "Dalby-elev"...

  Ulla

  PS. Var det for øvrigt ikke lige dit orangeri vi genså i "Drivhusdrømme" i går (eller forleden dag...)? Synes nok...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg suger alt til mig som den mand inspirerer med, med et Marlene twist selvfølgelig :o)

   Jo det var vist nok mig ;o) Drivhusdrømme blev optaget i 2008, så det er nogle år siden. Mine børn og have har udviklet sig noget siden ;D Og mig og min mand og MITTARA som også var med i optagelserne :o)

   Slet
  2. CD er en super god inspirator :) Ja, haven og vi mennesker forandrer os selvfølgelig på 4 år, men sjovt at se. Jeg havde ikke bidt mærke i dit navn før jeg hørte et af dine børn fortælle at du er en rigtig havenarkoman, og så kunne jeg pludselig genkende dit lille billede af orangeriet fra bloggen.

   Slet
  3. Haha de nævner vist 2 gange jeg er en havenarkoman :o) Det har de altid kaldt mig, deraf navnet til bloggen :o)

   Slet
 12. Impornerende flot og farverigt. Mine ynglingsbilleder er det andet- og tredje sidste - pga. at man får en flot oversigt over haven (og det ser rigtigt hyggeligt ud) og pga. af farvesammensætningen!
  Og nej.. man kan ikke forvente at børnene kan vise begejstring, men det kan da være at det i sidste ende alligevel munder ud i en haveinteresse når de bliver voksne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har også overvejen at hoppe op på taget og få billeder ud over hele haven :D
   De unger kan også utrolig mange blomsternavne, endda nogle latinske :D

   Slet
 13. Hold da op, hvor ser det vildt godt ud!!

  SvarSlet
 14. Hvor har du dog en smuk have og hvor har du mange smukke tulipaner.
  Tak for rundvisningen.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :O) Ja der er liiiige et par stykker :o)

   Slet
 15. Ved godt misundelse er en grim ting, men føj hvor ser det altså bare godt ud ;-) ÆÆÆlsker din havestil!
  Hilsen Sus

  SvarSlet
 16. Dejligt dejligt dejligt. Andet er der ikke at sige.........

  Jo der er:

  Du har velnok en dejlig have! OG så synes jeg du skriver dejligt forfriskende, en helt skøn ting her i blogland. Kunne særligt godt lide dit Shirley-trick.

  Og så er jeg helt enig! Der skal industrielle mængder løg ned i jorden (men ikke 8000). Ulempen i min have er, at der lå nogen i forvejen fra den gang, jeg overtoig haven, og de er gule og røåde og .... alt muligt (mest umuligt). Det har sin charme. Men det forstyrrer øjet. Tror sgu lige jeg går ud med pandelygten i skrivende stund og mærker dem inden de bliver plukket!

  SO long;

  Marianne, på vej ud i den helbredende have

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne :O) Dejligt at du kan lide min blog. Nu har jeg bare et problem....PRÆSTATIONSANGST :D Arh det går nok ;o)
   Mon du kom ud med pandelygten? Kan se det for mig :D Jeg skal også ud og hive fejlfarvet op i dag.

   Slet