torsdag den 17. maj 2012

Gråt løv og gråvejr

Jeg er så småt begyndt at tænke på hvad der skal i mine krukker og andre beholdere i haven. Der er en del småvækster i Orangeriet der meget gerne snart vil i andet jord, men med den vind der er lige nu, tror jeg det er bedst lige at vente et par dage. Indtil videre er det kun i Den Gule Have jeg rent faktisk har gjort noget ved sagen. Jeg var nemlig så heldig at finde sommerblomster på en planteskole til sølle 5 kr pr stk!

Kan bedst lide når tingene passer godt sammen og  synes jeg at jeg har lavet et godt match med grå, lysegule og hvide nuancer. Planen er at planterne inden længe gerne skulle dække lidt mere for de meget nye zinkkasser. Synes de er alt for "pæne", lidt mere patina ville ingen skade gøre.

Der er 5 forskellige planter stoppet godt ned side om side. Lysgule petunia, hvide hængelobelia, helichrysum, hvidbroget efeu og gråblad. Jeg er meget glad for det grå løv og der er næsten ikke nogen farve grå ikke passer godt sammen med. I hvert fald ikke i min have :O)
Nu mangler vi bare lige noget vejr der matcher ordet sommerblomster og ikke det grå løv :D

Har I plantet jeres krukker til? Vil I dele nogle gode plantesammensætninger, så skriv endelig :O)

12 kommentarer:

 1. Hej Marlene
  Jeg planter ikke i krukker, jeg har rigeligt i haven, så jeg overkommer ikke mere.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. .....krukkerne er jeg ikke noget til endnu. Men hvor ser din sammnesætning bare super skøn ud Marlene ;0).....og 5 kroner......utroligt det kan løbe rundt ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. Hej Mamselene hvor er det smukt.
  Jeg har ca. 25 krukker og jeg skal ikke have flere.
  Der er tulipaner, hosta, hornvioler, clematis, buksbom og hortensia.

  Kh. Margretrhe.

  SvarSlet
 4. Det er nogle fine sammensætninger, du har begået.
  Jeg har godt gang i krukkerne, men har en del helt nye kombinationer, som jeg bøvler med at sætte sammen, så det bliver "rigtigt" :-) Er laaangt fra færdig. Jeg har dog taget CDs råd med at plante én plante i hver krukke, så det bliver nemmere at rykke rundt. Jeg mangler stadigt at nogle sommerblomster, som sidste år viste sig af være fantastiske.

  SvarSlet
 5. Indsæt selv "købe" hvor det mangler :0)

  SvarSlet
 6. Det ser da super lækkert ud :-)
  Jeg er ikke rigtig kommet til krukkerne endnu, for der er gang i så mange andre projekter lige nu - måske når jeg det senere.
  Knus Signe

  SvarSlet
 7. Jeg er heller ikke helt kommet til krukkerne, men gør ligesom Nette; én slags plante pr. krukke. Så går man ikke helt galt i byen.

  SvarSlet
 8. Georginer, syren, pelargonier og ærteblomster i whiskeytønder. I to af mine hængeampler har jeg plantet hængepetunia i lyserøde og lilla-lime farver. Een slags plante pr krukke. Men efter jeg har set dine altankasser med alt måneskinsgule og sølv kunne jeg odt blive fristet. Men. Har alt for meget mellem ørerne og for lidt jord.
  Kram herfra.

  SvarSlet
 9. Jeg har lige sat krukkerne ud i dag, der kommer nok et indlæg om det snarest. Og jeg har både blandede og "ensfarvede" krukker.
  Jeg synes rigtigt godt om din farvesammensætning. Jeg tror jeg har brugt nogle af planterne for nogle år siden, men de er ikke så nemme at få fat på.
  I år har jeg - indtil nu - mest brugt sommerblomster over i det blålilla. Men kender jeg mig selv ret, varer det standhaftige ikke ved - og der er da forresten allerede sneget sig en rosa blomst ind...

  SvarSlet
 10. Sikken skønne krukker. I år har jeg valgt den nemme løsning og sat en del af mine Dahlia i krukkerne, jeg havde nemlig ikke mere plads i haven og sætte dem i :) men særlig opfindsomt er det nu ikke.

  Ha´ en skøn dag - vi får masser af sommersol i dag.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 11. Til jer alle:
  :O) Hvor er det dejligt at høre om jeres sammensætninger og hvordan I vælger at gøre tingene. Dejligt inspirerende:O)
  Go' mandag til jer alle ;O)

  SvarSlet
 12. Genialt farvevalg, det bliver du glad for, det er de samme farver som jeg arbejder i til mine altankasser ;o)

  SvarSlet