mandag den 14. maj 2012

Gået i sort

I min have er sort min fortrukne farve til træværket. Den fremhæver farven hos blomsterne i stedet for at stjæle opmærksomheden. Jeg kan dog godt lide en bænk, Skagenshegn og andet i romantisk hvidt look, men sort er mest brugt her på matriklen.

Jeg brugte en del timer på at male i går. Tunnelen over Havevejen, bænken i Purpurhaven, en af obeliskerne og bænken ved Ligustersofaen fik en tur med penslen. Nu er vejret desværre ikke til mere malearbejde. Der er ellers nok der trænger...Orangeriet, garagen, hegnet, pergolaerne og havemøblerne. Men der skal nok komme gode maledage og heldigvis elsker jeg at stå ude i alt frodigheden og svinge penslen :O)


Hvilken farve er I til, og hvorfor? :O)

41 kommentarer:

 1. Hej var på rundtur i blogland, og faldt over din blog, og jeg har gjort mig til fast læser. og glæder mig til at følge den.
  Jeg maler alt hvid det passer så godt op af vores hvide "stald" bygninger, men vores stakit er sort. jeg er faktisk ret vild med har malet det sort. ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu slog du dig vel ikke? :D Velkommen til :O)
   Synes også sort og hvid er sikre kort :O)

   Slet
 2. Hvor ser det godt ud i din have. Gode billeder.
  Jeg er til både sort og hvidt. Det kommer an på hvor det skal stå/er.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :O)
   Synes godt jeg kunne se det hos dig.

   Slet
 3. Mørkegrå er den foretrukne farve her. Der findes dog stadig 70'er-grønt nogle steder - det er en levn fra den tidligere ejer. Vi har skam også et totalt retro-grønt badeværelse;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mørkegrå er også en farve der ikke stjæler opmærksomheden. Retro- grønt badeværelse, mums :D

   Slet
 4. Flotte billeder fra rundt i haven:)) Mit hus er Jotuns Husmannsrød med hvide vinduer. Jeg tror mine træting ellers er naturfravet, teak o.lign. Det passer ind alle vegne og er vedligeholdelsesfrit som er godt når jeg ikke selv kan male. Et hvidt skagen havemøbelsæt kunne jeg sagtens også finde plads til! :0))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja et Skagen havemøbelsæt ville man da nok liiiige presse ind et sted :D

   Slet
 5. Hej Malene.Jeg er også til det sorte,men vores hus er hvidt,og ligeledes vores hegn til den ene side.her hos os er det også mig der svinger malerpenslen.God dag fra jette(mit lille gods)

  SvarSlet
 6. Her er det både sort og hvid, der går igen: Sort hus med hvide vinduer, både hvide og sorte havemøbler, hvidt stakit, sorte højbede, og så er det planen, at de kommende pergolaer skal males sorte, når jeg engang får dem bygget ;-)
  Og hvor har du været flittig. Det kunne være jeg også skulle overveje en obelisk eller to, når jeg engang får tid til nye projekter. Det ser kanon godt ud :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så smukt og idyllisk hos dig Signe :O) Synes jeg så obelisker billigt hos staudefeen..men er ikke sikker.

   Slet
 7. Ditto her. Hvidt hus, hvide havemøbler og sort rækværk. Kommende carport bliver sort og ny hegn mod naboen også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var lige inde og kigge hos dig, det ser dejligt ud :O)

   Slet
  2. Er beæret at sådan en Haveikon svarede til mig:) Er fast læser hos dig og sluger inspiration i spandevis:) Knus

   Slet
  3. Haha er beæret over at blive kaldt et Haveikon :D

   Slet
 8. begge farver og mange andre, der skal kulør på tilværelsen i haven ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det sørger blomsterne vel for? :O) :O) :O)

   Slet
 9. Hos os blev det Pine, altså noget rødligt, rustbrunagtigt. Egentlig var det lidt en tilfældighed, fordi en ny træterrasse skulle have en diskret farve uden at vi skulle kæmpe med stort vedligeholdelsesarbejde. Herefter gik det slag i slag, med højbede og kanter og nu også et haveskur. Da jeg samtidig er ret vild med rust i haven, kommer det hele trods alt til at hænge sammen.

  Iøvrigt syntes jeg at sort er en superflot farve til haven :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidt som Tante Grøn's træværk, smukt :O)

   Slet
 10. Jeg er også veldig glad i sort og både drivhuset og møblene i det er sorte. Jeg har nok en del hvite hagemøbler også, men det sorte blir mer og mer fremtredende ;-)
  Ha en fortsatt fin dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Din have er altså også vældig flot, har været inde og kigge flere gange :O)

   Slet
 11. Her blir alt træværk osse malet sort pgra det danne fin baggrund for planter og ikke mindst når der tages foto af tingene

  vores teaktræs møbler forblir rå =sølvgråt
  Vores Atrium gård med vanddammen står det hele i sort og planter med hvidt enten blomster eller blade
  se på hjemmesiden ved at klikke på mit navn ;-9
  Det er en rigtig flot have og ikke mindst orangeri du har fået banket op

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt forstå at du freder sølvgrå træmøbler, det er SÅ flot! Jeg har tit kigget på jeres hjemmeside. (Og tv :o))....Vores obelisker er faktisk inspireret af jeres, da min mand så dem, sagde han: Dem laver jeg lige...Fint, ingen indvendinger herfra ;O)

   Slet
 12. Det ser godt ud med sort som den gennemgående farve. Skønne billeder du har lagt ud.
  God dag til dig.

  SvarSlet
 13. Sjovt nok har jeg gået og tænkt på et indlæg med den samme overskrift. Jeg er også helt "gået over" til sort, fordi - som du skriver - fremhæver den blomster og planter på smukkeste vis, og fordi det er den mest usynlige farve i haven (jeg tror det var CD der skrev det).
  Vores "nye" overdækkede terrasse med udekøkken skal også males sort. Nogle synes jeg er gået over gevind, but I love black :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den fremhæver SÅ flot! Glæder mig sådan til at se det færdige udekøkken, det skal du nok få lavet total-misundelig-overlækker :P

   Slet
 14. Jeg har lige malet et havemøbelsæt sort, og det ser bare godt ud. Jeg har dog også et par hvide bænke rundt i haven, det synes jeg er meget romantisk... så lidt af hvert :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også en bænk der skal males hvid. Den skal i Den hvide have :O)Det er nemlig romantisk..;O)

   Slet
 15. Først roser til dine obelisker. De er bare så fine!!
  Sort er en god farve i naturen. Hvis jeg havde en træhus, ville sort også være den farve jeg ville vælge!
  Jeg har valgt en antracitgrå - som ligner sort men med lidt blåt i!
  Dette til vores stolper og hegn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den farve kender jeg godt, det er vores hus malet med :O) Men jeg overvejer at male huset sort....nej GAS...hvidt selvfølgelig, men først når jeg får tid og råd til nye vinduer :D

   Slet
 16. ....herre jemini - sort - sort - sort - og så lidt hvidt - hvidt - hvidt - så er den lige i skabet. Jeg skiftede vores - nøddebrune og blå (som var her da vi købte huset) ud sådan for alvor for et par år siden - og jeg har IKKE fortrudt et sekund siden :0)

  Hvor ser det bare skønt ud med alt det nymalede Marlene:0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dorthe :o)
   Kan godt forstå du ikke har fortrudt, sort er bare så flot!

   Slet
 17. Ingen fast farve her, men overvejende sort. Jeg har brugt sorte brædder i køkkenhaven de sidste 10-12 år (linolie med pulverfarve)og vi har et sort havebord med stole og skal jeg have bygget et drivhus som jeg drømmer om, bliver tømmeret også sort.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt:O) Jeg overvejer også kraftigt farven til badeanstalten...sort eller hvid....hm, måske jeg skal lave en afstemning til den tid :O)

   Slet
 18. Sort ude i haven - også før det blev smart :o) Nu er vores drivhus jo også sort, så det passer faktisk meget godt ind. Dog har jeg endnu ikke malet alle teak-havemøblerne sorte og det sker nok heller ikke lige med det første. Jeg har ikke nogen hvide møbler - det syntes jeg er alt for besværligt, omend romantisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske du er trendsætteren for sort? :D

   Slet
  2. Hvis jeg vidste hvor besværlige hvide træmøbler var, ville jeg bestemt havde valgt noget andet da. Kunstig flet i den romantiske stil. Men nu sidder vi i fadæsen, det er ikke sådan til at skifte ud.
   Men klogere blev jeg da.

   Slet
 19. Dejlige billeder som sædvanligt ;) Herhjemme blev det mørk brun til terrassen, og har derfor også lige i år købt samme farve til husets sokkel, udhæng og solbænke og skuret som Jesper næsten er færdigt med.
  HIlsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak :O) Godt vi ikke alle har det ens ;o) For mange år siden havde jeg lysgrå, men nu sort, gad vide hvad jeg har om 10 år? GULT? :D

   Slet