lørdag den 2. juni 2012

50 dages forandring fryder

I marts gjorde vi bede og stier klar i Den Gule Have. Nu begynder resultatet at forme sig og jeg synes lige I skal se hvor meget der sker på 50 dage.
Siddepladsen i hjørnet af rummet er et sted med læ og sval skygge. Herfra kan man sidde og kigge over hele Den Gule Have.

En collage med billeder fra marts og maj.
Lige nu er der ikke så meget gul have over farverne i bedene. Her er min Druehyld med det flotte løv, er spændt på om den er hårdfør, har hørt den er lidt sart. Det meste er hvidt, men der er plantet mange sommerblomster i lysgule nuancer, så jeg er fortrøstningsfuld. Lidt stauder, buske og træer er der også plantet rundt omkring, men i år vil det hovedsalig være sommerblomster der dominerer. Udover at det er meget dyrt at købe stauder til hele rummet, har det den store fordel at jeg får bugt med flerårige ukrudt i jorden den første sæson inden jeg går helt amok med at plante tæt med stauder.

I det mindste bed der er omkranset af buksbom står en Hortensia 'Limelight' og omkring den har jeg sat lysgule lupiner 'Chandelier', løjtnantshjerter, blomsterkørvel og gyldenlakker.

Jeg er altså ikke så pjattet med bar jord, men som sagt er der flerårige ukrudt jeg gerne vil have bugt med og inden længe vil sommerblomsterne lukke af og forhindre frøukrudt i at komme til. I hvert fald noget af det :o) Her er der bl. a Irlandsklokke, tagetes 'Eskimo' og dild.

Jeg glæder mig til at følge forvandlingen hen over de næste 50 dage.
Fortsat god weekend til jer :o)

35 kommentarer:

 1. SUPERflot. Tror du har valgt nogle gode kombinationer. Skal lige love for at I har været haveflittige :) Spændende og kreative tiltag I har gang i!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nette :o) Synes altid jeg er fuld af energi i foråret, så går det stødt og roligt den anden vej :D

   Slet
 2. Hej Malene.sikke da en forandring.og så på bare 50 dage.
  Supersmukt resultat.God Weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er helt utroligt hvad der sker på 1½ måned :O)Tak og ilm ;o)

   Slet
 3. Hold op der er sket noget og hvor er det bare blevet flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hækken satte jeg heldigvis for flere år siden, så rummet var klar :o)

   Slet
 4. Kære Marlene

  Myreflittige, kan jeg vist rolig kalde jer, tænk hvordan I har knoklet i de sidste 50 dage og hvor vidunderlig det er blevet. Jeg syntes bestemt I kan være tilfreds med resultatet.
  Jeg kan godt forstå at du lige vil vente med at lukke helt af med staude indtil du få has på det ukrudt der evt. vil stikke sit væmmelige hoved op, samtidig er det jo også lidt af en bekostelig affære. Man kan undre sig lidt over at priserne kan være så høje for en plante. Samtidig er det jo så også lidt af en fornøjelse at finde de planter stille og roligt, måske til lidt billigere penge rundt omkring på diverse plantemarkeder.
  Jeg håber I laver åben have engang, for det kunne være rigtig spændende at se den i live.

  Forsat rigtig god arbejdslyst og tak for det vidunderlig kik.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er også ret godt tilfreds med resultatet og har faktisk haft tid til at sidde ned og nyde det :O)Jeg synes også stauder er meget dyrere end rimeligt er. Ville sikkert købe dobbelt så mange hvis de faldt 10-15 kr i pris.
   Måske jeg holder åben en enkel dag næste sommer ;o)Du skal nok høre om det hvis jeg beslutter mig for at prøve det :O)

   Slet
 5. Intet mindre end imponerende Marlene - 50 dage er jo ingen tid at vente på en fantastisk frodig have - og din gulehave er da mere end godt på vej :0)

  Jeg glæder mig også til at gense den om 50 dage......for whauuuuu det kan kun blive godt ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Synes også det er imponerende alt det der sker på 50 dage. Nu hjalp det selvfølgelig godt på rummet at hækken er 2½ meter høj ;O)

   Slet
 6. Det ser flot ud, der er sket rigtig meget, og det er ikke kun naturen, der har været i gang. Der har også været to meget flittige havenørder i gang, ingen tvivl om det.Det er hammergodt lavet.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja en god hjælp fra naturen ;o) Synes det er vildt hvor stærkt tingene går, inden længe springer roserne ud i fuld flor og jeg GLÆDER mig :O)

   Slet
 7. Ser kjempeflott ut! Spennende å følge med fremover!
  God Helg
  Mvh Monica

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Monica :o) Du kigger forbi så tit du lyster :)))

   Slet
 8. 112% procent i orden - intet mindre!
  Glæder mig til at møde jer alle i Kolding
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. 112 ligefrem :D :D :D Måske vi skal have navneskilte på??? Jeg aner jo ikke hvordan det halve af jer ser ud :O

   Slet
  2. Vi SKAL have navneskilte på. Gå ind på Fru Friis side, hun arrangerer helt vildt ;)
   Sus

   Slet
 9. Hvor er - og bliver - det flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :O)Jeg er også ret stolt af det rum. God læ og rolige farver :o)

   Slet
 10. Sikke en forvandling, når billeder bliver sat op på denne måde, ser man rigtigt den fantastiske forvandling der er sket, og så kun på kun 50 dage imponerende ;o) godt gået.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er gået stærkt. Godt man har et arkiv og kigge tilbage på hvis man synes det går lidt langsomt :O)

   Slet
 11. Fantastisk forvandling! Jeg er simpelthen betaget at din have, arbejdsomhed og ikke mindst din mand, som gør alle de ting,som du ikke selv kan. Du må endelig hilse ham:)
  Mange hilsener fra Kongernes Jelling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kristina :o)Jeg har sendt hilsenen videre til ham, så kan han lidt igen ;o)

   Slet
 12. Wauw hvor ser det bare godt ud. Der er virkelig stil over din have :-)))

  SvarSlet
 13. hvor ser det bare super godt ud:) Anne Gine

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det pyntede så meget :o) I dag skal jeg have proppet lidt mere i det bare jord og hvis jeg er heldig finder jeg nogle gode MUST HAVEs i Kolding :O)

   Slet
 14. Det er et kæmpe arbejde I har haft gang i (har gang i) - det er meget imponerende og vildt flot. Jeg kan virkelig godt li' jeres stil med stier og bede i afgrænsede farver. Jeg har lige anlagt et hvidt bed og har også plantet en del sommerblomster for liiige at strække økonomien lidt.

  Også dit indlæg om syrenbakken II var meget inspirerende. I har nok at se til.

  Glæder mig til flere billeder som de 49 dage går...

  kh Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et kæmpe arbejde, men det føles ikke så hårdt når det gælder have. Det er ren glæde at gå og knokle og have resultatet i hovedet :O)

   Slet
 15. Hvor er det godt med sådan nogle billeder hvor man kan se hvor meget der sker på kort tid. Frodighed er hvad jeg tænker når jeg ser din have... smukt :)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er altid sjovt med før og efter billeder. Synes det går alt for langsom i april og så pludselig i maj springer det "hele" ud bare man blinker :o)

   Slet
 16. Sikke et arbejde I har lagt i det. Hvor bliver det flot. Kan godt se at der er tænkt meget over det. Det er sjovt som tiden løber af sted, når man er i haven, man tænker slet ikke over den tid, man bruger. Man nyder bare.

  Ha´ en skøn dag.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lise Lotte :o)
   Ja tiden flyver bare af sted når man er i haven inden man får set sig om er solen på vej ned :D
   Også en god dag til dig :o)

   Slet
 17. Skønne billeder.
  Hvor ser det godt ud.
  Hyggelig siddeplads.

  Ha` en god dag.

  SvarSlet
 18. Altså sikke en forandring. Og sikke en energi I har udfoldet. Husk endelig at rose din mand for hans store indsats og dig selv for en eventyrlig flot plan.. Håber du gør alvor af en åben dag. Og en weekend tak. Der er langt op til dig ;))

  SvarSlet